crème brûlée

Als ik in Frankrijk ben moet ik minimaal 1 keer van mijzelf een crème brûlée hebben gegeten. Dit klassieke Franse dessert behoort namelijk tot een van mijn favoriete.
De romige textuur in combinatie met een knapperige gesuikerde toplaag. Verantwoord is deze natuurlijk totaal niet. Veel suikers en de room maakt het wel tot een echte dikmaker. Maar met deze variant kan je naar hartelust snoepen van dit heerlijke dessert!
Deze is namelijk gemaakt met suikervervanger! Geen suikers alleen nog de room om mee af te rekenen! Maar daar gaan we gerust een extra wandeling voor maken toch?
Je moet nou eenmaal ook kunnen genieten van het leven! Doordat er geen suiker aan is toegevoegd kan je deze gerust nemen!

Crème brûlée

De klassieker uit Frankrijk! Een romig dessert met een gesuikerde en vervolgens gecaremaliseerde toplaag.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Russtijd 4 uur
Totale tijd 5 uur 20 minuten
Gang dessert
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 ml slagroom
  • 70 g suikervervanger
  • 1 vanille stokje
  • 5 eierdooiers

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 120 graden boven en onderwarmte. Snijd het vanillestokje door de midden en schraap het merg eruit.
  • Voeg de room, helft van de suikervervanger, merg van vanille stokje en vanille stokje samen in een pannetje. Breng dit langzaam aan de kook.
  • Klop ondertussen in een kom de eierdooiers samen met de andere helft van de suikervervanger los.Als de room kookt kan het vanillestokje verwijderd worden. Giet het room nu al roerend door het eierdooier mengsel.
  • Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes. Plaats deze schaaltjes in een ovenschaal. Zet deze ovenschaal alvast in de oven en giet nu in de ovenschaal een laagje kokend water. Zodat de schaaltjes voor de helft onder water staan.
  • Bak de crème brûlée nu in 60 minuten zodat ze stevig zijn. Het middelste gedeelte mag nog wel iets wiebelen. Laat ze op kamer temperatuur komen en zet ze daarna voor minimaal 4 uur in de koelkast.
  • Strooi er vlak voor het serveren nog een laagje suikervervanger op en brand dit met een crème brûlée brander.
Trefwoord bakrecept, crème brûlée, dessert, frans, franse lekkernij, makkelijk recept, romig, suikerarm, vegetarisch, weekend recept

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept