Dit citroentaartje met een frisse vulling van kokosyoghurt en citroen en een bodem van gepofte durum tarwe. Dit graansoort hoef je dus niet alleen in je yoghurt te verwerken om er een lekker ontbijtje van te maken!
Want dit taartje is perfect voor een heerlijk snel ontbijt. Afgetopt met eigengemaakte lemon curd, volgens dit recept. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de lemon curd te kopen in de winkel, maar reken er dan wel wat extra suikers bij. Het recept op de site bevat namelijk geen toegevoegde suikers! Verantwoord ontbijten dus!
Maak het de avond van te voren klaar en je kunt binnen 1 minuut beginnen met je ontbijt de volgende ochtend. De bereiding duurt overigens ook maar 20 minuten, dus geen uren in de keuken!
De vulling van het recept is gebaseerd op het recept van oh my pie.
citroen kwarktaartje
Equipment
- 2 bakvormpjes van 12 cm Ø
Ingrediënten
- 100 g gepofte durum
- 3 el kokosolie
- 2 el ahornsiroop
- 400 g kokosyoghurt
- 4 blaadjes gelatine
- 60 g ahornsiroop
- 1/2 citroenrasp
- 6 tl lemoncurd eigen recept.
Instructies
- Bekleed de bakvormpjes met bakpapier. Op de bodem en om de randen.
- Hak de gepofte durum in grove stukken en meng dit met de 2 el ahornsiroop en kokosolie
- Bekleed de bodem van de bakvormpjes met dit mengsel en druk goed aan.
- Meng nu in een kom de kokosyoghurt met de ahornsiroop en citroenrasp.
- Smelt in een klein pannetje de getalineblaadjes met 4 el water. Voeg dit vervolgens toe aan het yoghurtmengsel.
- Schenk het mengsel in de 2 bakvormpjes en laat dit 4 uur opstijven in de koelkast.
- Is het kwarktaartje genoeg opgesteven dan kan de lemoncurd erop gesmeerd worden. Dit kan ook voor het opstijven door het yoghurtmengsel.