Chili con carne was nooit mijn favoriete avondmaaltijd. Wij aten het altijd met een stokbroodje. Ik at op dat moment liever het stokbroodje dan het bord met chili con carne. Ik denk dat het aan de bonen lag, want dat is niet mijn favoriete ingrediënt.
Gelukkig zijn er meerdere varianten en ben ik gaan proberen welke ik het best vind passen bij chili con carne! Ik kwam uit bij de chili bonen. Hoe toepasselijk.
Ook had ik de tip gekregen om en net zoals in het recept van Jamie Oliver zongedroogde tomaatjes aan toe te voegen! Ik moet eerlijk zeggen dit maakt de chili con carne helemaal af!
Deze chili con carne zit verder boordevol vitamine en is gemaakt met kipgehakt, maar wees niet bang om te variëren of maak er een chili sin carne van! Zonder vlees dus!
Chili con carne
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 paprika's
- 500 g kipgehakt
- 2 el mexicaanse kruiden
- 1 tl chilipoeder
- 400 g gepelde tomaten
- 1 potje zongedroogde tomaten uitgelekt
- 400 g chili bonen
Instructies
- Verhit olie in een hapjespan en snipper de ui. Bak deze in de pan. Bak vervolgens het kipgehakt ruw.
- Snijd de paprika in stukjes en voeg deze samen met de gepelde tomaten en kruiden toe aan de gehakt.
- Voeg als laatst de bonen en zongedroogde tomaten toe en laat ongeveer 10 minuten pruttelen.