Chili con carne

Chili con carne was nooit mijn favoriete avondmaaltijd. Wij aten het altijd met een stokbroodje. Ik at op dat moment liever het stokbroodje dan het bord met chili con carne. Ik denk dat het aan de bonen lag, want dat is niet mijn favoriete ingrediënt. 

Gelukkig zijn er meerdere varianten en ben ik gaan proberen welke ik het best vind passen bij chili con carne! Ik kwam uit bij de chili bonen. Hoe toepasselijk. 

Ook had ik de tip gekregen om en net zoals in het recept van Jamie Oliver zongedroogde tomaatjes aan toe te voegen! Ik moet eerlijk zeggen dit maakt de chili con carne helemaal af! 

Deze chili con carne zit verder boordevol vitamine en is gemaakt met kipgehakt, maar wees niet bang om te variëren of maak er een chili sin carne van! Zonder vlees dus!

Chili con carne

Een recept boordevol groente en vezels. Een verantwoord en echt tex-mex gerecht
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 paprika's
  • 500 g kipgehakt
  • 2 el mexicaanse kruiden
  • 1 tl chilipoeder
  • 400 g gepelde tomaten
  • 1 potje zongedroogde tomaten uitgelekt
  • 400 g chili bonen

Instructies
 

  • Verhit olie in een hapjespan en snipper de ui. Bak deze in de pan. Bak vervolgens het kipgehakt ruw.
  • Snijd de paprika in stukjes en voeg deze samen met de gepelde tomaten en kruiden toe aan de gehakt.
  • Voeg als laatst de bonen en zongedroogde tomaten toe en laat ongeveer 10 minuten pruttelen.
Trefwoord avondmaaltijd, chili con carne, Groente, Hoofdgerecht, kipgehakt, mexicaanse kruiden, tex-mex, verantwoord snoepen, vleesgerecht

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept