Een frisse en verantwoorde carrot cake muffin

Carrot cake muffins

Carrot cake muffins, bij deze lekkernij moet ik eigenlijk altijd een beetje aan de herfst denken. De kruiden zorgen namelijk voor een heerlijk warme smaak. Hierdoor valt de carrot cake bij de meeste mensen wel in de smaak! 

Bijna iedereen kent de carrot cake dan ook wel. Een kruidige cake gemaakt met wortel, met een heerlijke roomkaas topping. Echter, heb je voor dit recept geen cakevorm nodig, maar muffin vormpjes/bakjes. Het zijn namelijk muffins. Een makkelijk recept als je geen zin hebt in het verdelen van de plakken en iedereen een eigen gebakje wilt geven.   Met dit recept tover je in een handomdraai heerlijke carrot cake muffins op tafel! 

Is een carrot cake muffin gezond?

Bij het horen van het woord ”carrot” denken we meteen aan gezond. Een wortel is immers een groente en dus gezond. Helaas bevat de originele carrot cake variant veel suiker en vet door de frosting! Uiteraard heb ik voor jullie ook dit keer een verantwoorde variant gemaakt op de carrot cake muffins! 

Aan deze carrot cake muffins zijn namelijk geen suikers aan toegevoegd. Eén muffin bevat 17 gram wortel. Verder zijn de muffins gemaakt met kwark, dit zorgt voor een luchtige en lichte smaak. Voor de frosting heb ik gekozen voor zuivelspread light. Deze bevat minder vet en iets meer eiwitten, waardoor dit een verantwoorde keuze is voor op een cakeje! Meng de zuivelspread met een vleugje citroensap en je krijgt een heerlijke frisse smaak. 

Suikervervanger

Normaliter wordt er bruine suiker in het recept voor een carrot cake gebruikt. Zoals hierboven beschreven heb ik ook in dit recept geen gebruikt gemaakt van toegevoegde suikers. Deze heb ik dus vervangen voor green sweet brown suikervervanger. Dit is een suikervervanger die net zo zoet is als bruine suiker. Deze suikervervanger is uitermate geschikt voor diabetici, aangezien deze suikervervangers bijna geen koolhydraten bevatten! 

Uitgelicht product

Brown
Direct bestellen
greensweet-stevia.nl (€11,95)
Laatst bijgewerkt op: 26 november 2023 – 14:48

Een frisse en verantwoorde carrot cake muffin

Carrot cake muffins

Een heerlijke frisse muffin met wortel, walnoot en een frisse topping van zuivelspread en citroen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken engels, Nederlands
Porties 12 muffins

Ingrediënten
  

  • 200 g bloem of havermeel gezeefd
  • 200 g wortel geraspt
  • 3 eieren
  • 150 g kwark
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 tl koekkruiden
  • 30 ml zonnebloemolie
  • handje walnoten in stukjes
  • 50 g green sweet brown of bruine suiker
  • 100 g zuivelspread
  • 2 tl citroensap

Instructies
 

  • Voeg alle droge(bloem, bakpoeder en kruiden) ingrediënten bij elkaar in een beslagkom en mix goed door elkaar.
  • Klop in een andere kom de eieren los en voeg deze vervolgens toe aan het bloem met de kwark, wortel en zonnebloemolie. Meng goed door elkaar.
  • Voeg het handje walnoten toe en meng weer goed door elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 175℃ boven- en onderwarmte.
  • Schenk het beslag in de 12 muffin vormpjes. En bak de muffins in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Controleer dit door er met een sateprikker in te prikken. Komt deze er droog uit? Dan zijn ze gaar.
  • Laat de muffins afkoelen. Meng ondertussen de 2 tl citroensap door de zuivelspread. Verdeel deze over de muffins. Versier naar wens met bijvoorbeeld nog geraspte wortel!

Notities

De muffins zijn 3-4 dagen afgesloten houdbaar in de koelkast. 
Trefwoord carrot, carrot cake muffin, carrotcake, geen toegevoegde suikers, herfstontbijt, muffins, ontbijtinspiratie, ontbijtmuffin, suikerarm, suikervervanger, verantwoord bakken, verantwoord snoepen, wortelcake

Waar te koop?

greensweet-stevia.nl (€11,95)
bol.com (€13,99)
Laatst bijgewerkt op: 26 november 2023 - 14:48

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept