Een soep waarvan de kleur misschien niet even geweldig is, maar de smaak alles goed maakt. Deze broccoli pompoen soep met wortel bevat enorm veel vitamine en mineralen. Een super verantwoorde maaltijdsoep.
Eet dit met een (zelfgebakken) brood of voeg vermicelli toe. Of alleen deze soep voor de lunch.
De soep is heel makkelijk en snel te bereiden. Helemaal snel als je de groente als kant en klaar gesneden koopt. Dan is het bij elkaar voegen, kogen en pureren. Zo kan er al na maximaal 30 minuten een heerlijke maaltijdsoep op tafel staan!
Broccoli pompoen soep met wortel
Een heerlijk vullende maaltijdsoep met meer dan 1,5 kilo groente voor 4 personen.
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Soep
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 800 g pompoen in blokjes
- 1 ui
- 400 g broccoliroosjes
- 400 g winterpeen in blokjes
- 1 l groente bouillon
- 250 ml (plantaardige) crème fraîche
- 1 el gember poeder
- 1 tl kurkuma
Instructies
- Verhit een grote pan met olie op het vuur. Snipper de ui en voeg deze toe aan de pan met olie. Fruit de ui.
- Voeg de pompoen, broccoli en wortel toe aan de ui en bak goed aan.
- Voeg de kruiden en groente bouillon toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
- Pureer vervolgens de soep en voeg de crème fraîche toe. Dit hoeft er niet doorheen gemixt worden.
Trefwoord broccoli, gegrilde groenten, Groente, Maaltijdsoep, makkelijk recept, makkelijke maaltijd, plantaardig, pompoen, snel klaar, snelle recepten, Soep, verantwoord snoepen, wortel