Een goed basisrecept voor tomatensoep mag natuurlijk niet ontbreken op een site met verantwoorde recepten!
Met dit basisrecept voor een gegrilde tomatensoep kan je eindeloos variëren.
Varieer in de bereidingswijze van de tomaten of voeg er basilicum aan toe. Op deze foto zijn gehaktballetjes te zien, maar dit kan ook heel goed zonder!
Wil je er net zoals op de foto een echte verzadigende maaltijdsoep van maken? Voeg er dan bijvoorbeeld Marokkaanse gehaktballetjes aan toe om de soep een heerlijke pit te geven!
Gegrilde tomatensoep
Soep met gegrilde tomaten uit de oven.
Bereidingstijd 10 minuten min
Oventijd 45 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Hoofdgerecht, lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken Italiaans, Nederlands
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 2 stuks sjalotjes
- 50 g (plantaardige) boter vloeibaar
- 50 g volkorenbloem
- 12 stuks tomaten
- olijfolie
- 1,5 l groente bouillon
- Kruiden naar smaak bijv. basilicum
Instructies
- Snijd de tomaten door de midden en haal het middelste,het groene gedeelte, eruit. Leg ze vervolgens met de buitenkant naar beneden in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruiden.
- Grill de tomaten nu voor 45 minuten op 185 graden. Of grill ze in aluminumfolie op de BBQ. Let op, de grill tijd neemt dan af!
- Snijd ondertussen de sjalotjes fijn en verhit de boter in een pan. Voeg de sjalotjes hier aan toe en bak glazig.
- Voeg vervolgens de bloem toe en bak mee. Voeg dan een scheutje bouillon toe en laat rustig pruttelen. Maar niet aanbranden.
- Voeg de tomaten met sap in zijn geheel toe aan de sjalotjes. Voeg dan de rest van het bouillon toe en blender met een staafmixer het geheel glad.
- Haal de soep vervolgens door een zeef(optioneel) en breng vervolgens weer aan de kook. Laat het nog voor ongeveer 5 minuten koken en breng meteen op smaak met peper en kruiden.
Trefwoord Groente, Hoofdgerecht, Lunch, Maaltijdsoep, snel klaar, Soep, Tomaten, Tomatensoep, Vers, Voorgerecht