De duizendgaten pannenkoek, Baghrir, Gringo of Hatita. Het maakt niet uit welke naam je het geeft, maar het komt neer op de klassieker uit Marokko; de Marokkaanse pannenkoek.
De eerste naam geeft het al aan. De pannenkoek bevat heel veel gaatjes. Dit komt door de luchtigheid van de pannenkoek door de toevoeging van bakpoeder en gist! Ik weet het zeker dit ga jij ook lekker vinden!
Ik kan je vertellen deze pannenkoek is zo gemaakt. Het lijk allemaal heel lastig al die gaatjes creëren, maar het is zo gepiept.
Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is het beslag met een staafmixer te mengen, het beslag te laten rijzen en het afbakken zonder vetstof in een pan met anti-aanbaklaag. Een kind kan de was doen toch?
Verder hoeft de pannenkoek ook niet omgedraaid te worden! Kleine kans dat hij dus sneuvelt in de pan! En dat betekend dat de eerste ook meteen gaat lukken!
Ga dus lekker ontbijten, lunchen of eet dit luchtige pannenkoekje lekker tussendoor. Besmeer het met honing, pasta, stroop of een andere lekkernij. Je kunt zo gek niet bedenken of het past erbij.
Baghrir (Marokkaanse pannenkoeken)
Ingrediënten
- 250 g griesmeel fijn
- 150 g volkorenbloem
- 36 g bakpoeder
- 7 g gedroogde gist
- 7 g vanille suiker
- 560 ml lauwwarm water
Instructies
- Zeef de bloem, griesmeel, bakpoeder, gist en vanille suiker boven een grote kom en meng goed door elkaar.
- Voeg nu geleidelijk 500 ml water toe en meng dit met een staafmixer tot een vloeibaar beslag met bubbeltjes.
- Dek het mengsel af met vershoudfolie en een vochtige doek en laat het geheel 60 minuten rijzen op een warme plek.
- Voeg na de 60 minuten rijzen de laatste 60 ml water toe en meng goed door elkaar.
- Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder vetstof op het vuur.
- Schenk een pollepel in de pan en laat het geheel gaar worden. De pannenkoek is klaar als de bovenkant gaatjes heeft en droog is. De onderkant is goudbruin gekleurd. Je hoeft de pannenkoek dus niet om te draaien! Serveer het pannenkoekje met honing!