Aspergesoep, een heerlijke makkelijke maaltijdsoep met het witte goud! De soep van asperges bevat niet alleen asperges, maar ook een heerlijke parmaham. Zo krijg je een romige soep met een beetje pit. Niet alleen de parmaham zorgt voor de pit, ook de mosterd zorgt voor een kruidige toevoeging.
Aspergesoep is helemaal niet moeilijk om te maken! Integendeel zelfs, deze soep tover je in 20 minuten op tafel. Als je de instructies leest zal je zien dat ik dit keer geen aspergeschillen heb gebruikt, voor het op smaak brengen van de bouillon. Dit is ontstaan doordat ik voor geschilde asperges tot mijn beschikking had van de boer! Vers van het land zijn ze namelijk het allerlekkerst en niet hoeven schillen is natuurlijk verwennerij!
Heb jij wel schillen van de asperges en vind je het zonde om ze niet te gebruiken? Kook ze dan mee tijdens het koken van de geschilde asperges en giet ze daarna af en leg ze apart. Zorg er dan wel voor dat je al het vocht goed uit de schillen perst met een lepel. Het is zonde als je een deel kookvocht achter laat!
Verder maak je de soep van asperges volgens de aanwijzingen hier beneden. Heb je geen behoefte aan aspergesoep, maar ben je wel opzoek naar een recept met het witte goud? Maak dan deze hartige taart met asperges!
Aspergesoep
Ingrediënten
- 3 sjalotjes
- 700 g asperges geschild
- 1 el mosterd
- 2 groente bouillonblokjes
- 1,5 l water
- 80 g tarwebloem
- 65 g (plantaardige) roomboter
- 200 ml (plantaardige) kookroom
- 100 g parmaham in stukjes
Instructies
- Breng de 1,5 l water aan de kook met een snufje zout.
- Snijd ondertussen de asperges in stukken en voeg deze toe aan het kokende water. Kook de apserges voor 5 minuten en laat ze dan 10 minuten nagaren in het water.
- Smelt de boter in een soeppan en snijd de sjalotjes fijn. Fruit deze voor 2 minuten in de gesmolten boter. Voeg de bloem toe roer met een houten lepel door elkaar en laat voor 5 minuten garen en bakken. Meng er vervolgens de eetlepel mosterd doorheen.
- Giet de asperges af, maar zorg ervoor dat je al het kookvocht opvangt. Meng hier de bouillonblokjes doorheen. Giet beetje bij beetje bij de roux en roer ondertussen met de houten lepel, zodat er geen klontjes ontstaan.
- Voeg de kookroom toe en de helft van de aspergestukken. Pureer dit tot een gladde soep. Voeg vervolgens de rest van de asperges en de parmaham toe.