Appelkruimel koeken

Deze herfst hebben wij voor het eerst appels uit onze eigen appelboom kunnen plukken, dus daar moest uiteraard iets mee gebakken worden. Dit keer geen appeltaart, maar appelkruimel koeken. 

Zelf wilde ik al een tijdje proberen om de kruimels ook verantwoorder te maken, dit keer is het mij echt geweldig goed gelukt! De kruimels en het deeg bevatten zo 2/3 minder vet, er zijn geen geraffineerde suikers toegevoegd. Deze komen volledig uit de appels. En bevat dus uiteindelijk minder suiker dan de ‘gewone’ variant. 

heerlijk verantwoorde koeken die ook nog is in een handomdraai gemaakt zijn! De kruimels bevatten Caramel Syrup van green Sweet stevia, hierdoor krijgen de kruimels een karamelachtige smaak, wat perfect past bij de appels! Een warme, minder zoete, herfstkoek! De Syrup van green Sweet bevat geen suiker en heeft ook geen invloed op de suikerspiegel, waardoor het uitermate geschikt is voor mensen met diabetes! 

 

Uitgelicht product

Caramel syrup van green sweet
Caramel syrup

Appelkruimel koeken

Een heerlijke koek perfect voor tijdens de herfstige dagen! Alleen is de kruimel anders als normaal!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Tussendoortje, Zoetigheid
Keuken Nederlands
Porties 9 koeken

Ingrediënten
  

Voor de bodem

  • 45 g appelmoes
  • 20 g (plantaardige)boter gesmolten
  • 90 g tarwebloem
  • 2 el caramel syrup green sweet

Voor de kruimels

  • 45 g appelmoes
  • 20 g (plantaardige)boter
  • 90 g tarwebloem
  • 2 el caramel syrup green sweet
  • 1 tl kaneel

Voor de vulling

  • 3 appels
  • 2 el maizena
  • 2 tl kaneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte.
  • Bedek een bakvorm van 12x12 cm met bakpapier.
  • Voeg de ingrediënten voor de bodem bij elkaar en kneed dit tot een soepel deeg! En rol dit deeg uit tot een plak van 12x12 cm. En leg deze in de bakvorm.
  • Bak de bodem alvast voor 6 minuten in de oven.
  • Schil ondertussen de appels, snijd ze in kleine stukjes en bak deze met de kaneel en eventueel extra Syrup in een pannetje zacht.
  • Maak van de maizena een papje met water en meng deze door de appels heen. Verdeel dit nu over de bodem.
  • Meng voor de kruimels alle ingrediënten door elkaar. Mix met een mixer zodat er kruimels ontstaan. Strooi deze over de appels.
  • Bak de koek nu in ongeveer 25-30 minuten gaar en goudbruin.
Trefwoord appel, appelkoeken, appelkruimel, appelkruimel koeken, appelmoes, bakken, bakrecept, bananenpannenkoeken, cookies, herfst, herfstkoekje, koekjes bakken, minder vet

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept