Eierkoeken waren een van de koeken waar ik het meest benieuwd naar was om zelf te maken. Eierkoeken kunnen namelijk erg handig en lekker zijn na het sporten. Dit omdat je de eiwitten weer aanvult die je spieren nodig hebben om te herstellen van de inspanning! Maar zijn deze echt zo makkelijk om te maken? En zijn ze dan net zo goed van kwaliteit als de originele?
Ik wilde een variant maken die nog gezonder zijn dan de variant uit de winkel met het bekende suikerlaagje. Dus ik ging opzoek. Dit keer geen volledig zelf bedacht recept, maar een aangepast recept van Laura’s Bakery. Dit is een receptensite voor bakkers, waar mijn baksels altijd in een keer lukken.
De aanpassingen die ik aan dit recept heb gedaan hebben ervoor gezorgd dat er geen suikers aan toegevoegd worden en de koeken meer vezels bevatten. Hierdoor kan je nog verantwoorder snoepen! En dat in ongeveer 20 minuten tijd!
Amandel-havermout eierkoeken
Ingrediënten
- 2 stuks Eieren L
- 3 el Suikervervanger
- 1 tl Vanille-extract
- 50 g Volkorenmeel
- 50 g Amandelmeel
- 50 g Havermout
- 1 tl Bakpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C° (boven- en onderwarmte).
- Klop de eieren intussen luchtig. Doe dit met de hoogste stand van de mixer (ongeveer 5 min).
- Voeg dan de vanille-extract, honing, spelt meel, amandelmeel, havermout en bakpoeder toe. Spatel dit heel voorzichtig door het beslag heen. Stop meteen zodra het gemengd is zodat het luchtig blijft.
- Schep nu op een met bakpapier beklede bakplaat hoopjes van het beslag met een eetlepel. Vorm ze met een lepel zodat ze mooi rond zijn.
- Bak de eierkoeken in 10-12 min gaar.
Heb de eierkoek net gebakken . Zijn goed uit de oven gekomen nu nog kijken of ze smaken 😉
Super leuk! Ik ben benieuwd of ze gesmaakt hebben!?